2019-03-12

Geriausias kelias pažinti ispanų kultūrą – per skrandį!

Pažintinės kelionės
Ispanų kultūra tokia ryški ir spalvinga, jog būtų nuodėmė neparagauti jų gaminamų tradicinių patiekalų. Iš lūpų į lūpas, iš kartos į kartą perduodami senieji receptai ispanams yra tarsi relikvija.

Protėvių gaminti patiekalai jiems yra patys gardžiausi, todėl juos bandoma išsaugoti kuo autentiškesnius. Jei susiruošėte keliauti į Ispaniją, neapsiribokite vien viešbučio ar prekybos centrų maistu. Puikus būdas pajusti tikrą aistringą Ispanijos dvasią – ispanų tradicinių patiekalų ragavimas.

Paelija – garsus ispanų pasididžiavimas

Viešėdami Ispanijoje nepraleiskite progos paragauti jų autentiškos paelijos (paella, kitaip dar vadinamos Valenciana). Šis patiekalas kiekviename regione gaminamas vis kitaip, bet pagrindiniai šio patiekalo ingredientai yra jūros gėrybės ir ryžiai. Miestuose, kurie yra atokiau nuo uostų, jūros gėrybės keičiamos mėsa, dažniausiai vištiena. Todėl jei lankysitės Malagoje, Valensijoje, Kanarų salose, Barselonoje ar kituose arčiau jūros esančiuose miestuose, būtinai paragaukite tikrosios paelijos su jūros gėrybėmis. Jei vyksite į Madridą, Saragosą ar kitą miestą, esantį toliau nuo vandenų, greičiausiai teks ragauti paelijos su mėsa. Bet nenusiminkite – ji tokia pat gardi, kaip ir tradicinė paelija!

Ožkų sūris – tikras naujo skonio atradimas

Ožkų pieno sūris – tai palikimas, atkeliavęs iš guančių – senųjų Kanarų salų aborigenų. Juokaujama, jog salose ožkų daugiau, negu žmonių. Todėl nenuostabu, kad ožkų pieno sūrį čia valgo visaip ir su viskuo. Galbūt paprastas ožkų sūris Ispanijoje dėl savo skonio ir nesiskiria nuo Rytų Europoje gaminamo ožkos sūrio, tačiau jie šį sūrį patiekia su daug įmantresniais pagardais. Kanarų salose labai populiarus ožkos sūris su kaktusų džemu – tai visiškai naujo skonio atradimas žmonėms, gyvenantiems Rytų Europoje, todėl būtinai jo paragaukite ir įvertinkite!

Neįprastų troškinių mėgėjams – Zarzuela de Mariscos

Tai – populiariausias katalonų patiekalas. Todėl jei lankysitės Barselonoje ar aplink, būtinai jo paragaukite! Zarzuela de Mariscos gaminimo principas iš esmės labai panašus į žinomą kaukazietiškų čanachų gaminimą. Į molinį indą sudedami langustai, kalmarai, moliuskai, krevetės bei kitos jūros gėrybės. Tada tame pačiame moliniame inde jos troškinamos baltojo vyno padaže, kuris suteikia unikalų patiekalo skonį.

Paragavę šių patiekalų, tikrai pajusite kitokį aistringos Ispanijos alsavimą! Ir tai tik keletas įdomių patiekalų, kuriuos siūlo šis saulėtas kraštas! O kur dar geriausi gėrimai! Jei lankysitės Lansarotės saloje, būtinai paragaukite jų siūlomo saldžiųjų gėrimų, kurie maloniai nuteiks gomurį per pietus ar vakarienę!

[post.related_locations.title]

Kelionių blogas - ką reikia žinoti apie Ispaniją?

Pasiruoškite įvairiems nutikimams, kurie gali įvykti Jūsų kelionės metu.