Šiuo metu pasiūlymą žiūri 1 žmogus!
Poilsis viename gražiausių kurortų Kipre – Pafose, leis susikurti nepamirštamas atostogas! Tai it muziejus po atviru dangumi, kuriame gyvuoja istorijos ir mitologijos dvasia, o amžinai žalią kraštovaizdį kuria smėlio paplūdimiai ir uolėtos pakrantės, palmių ir kedrų giraitės, bananų plantacijos ir vynuogynai. Tai svarbus kurortas, esantis pietvakarinėje Kipro dalyje, seniau buvęs Kipro sostine. Miestas turi turtingą istoriją, todėl yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Pasak legendos, Pafosas – meilės ir grožio deivės Afroditės gimimo vieta. Netoli prieplaukos, apsuptos jachtų ir žvejų tinklais, tęsiasi žavinga pėsčiųjų promenada. Čia gausu svenyrų parduotuvių, smuklių, barų, visoje saloje garsėjančių žuvų tavernų, naktinių klubų ir diskotekų.
Kurortas itin traukia žmones, besidominčius istorija, nes čia išliko daug architektūros paminklų – turkų statyta uosto tvirtovė, Karalių kapavietės, Salaamono katakombos, Bizantijos laikų pilis, mozaika iškalta Dionizės vila, Apaštalo Pauliaus kolona ir daugybė kitų. Visi Pafoso paminklai įtraukti į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.
Klimatas☀
Skaičiuojama, kad Kipre saulė šviečia 340 dienų per metus. Net šalčiausiais – sausio ir vasario – mėnesiais retai nukrenta žemiau 18-os laipsnių. Galima sakyti, kad saloje egzistuoja tik pavasaris ir vasara. Tad atostogų Kipre metu pasimėgauti karštos saulės spinduliais galima nuo kovo iki lapkričio. Šiais mėnesiais iškrenta nedaug kritulių, o termometro stulpelis pasiekia 25-35 laipsnius karščio. Kipro krantus skalaujančios Viduržemio jūros vanduo net žiemą nenukrenta žemiau nei 17 laipsnių. Gegužės-spalio mėnesiais jūros vandens temperatūra siekia net 24-28 laipsnius.
Maistas Pafose 🍜
Šią šalį galima pažinti vien tik leidžiantis į kulinarinę kelionę. Čia ruošiamam maistui unikalų prieskonį suteikia saloje persipynusios Graikijos, Afrikos ir Viduriniųjų Rytų virtuvės. Nuo šviežių kalmarų, abejingų nepaliekančio ožkos ir avies sūrio – Halloumi, tradicinėje kiprietiškoje krosnyje kepto ėrienos patiekalo – Kleftiko, iki vietiniame meduje išmirkytų ir burnoje tirpstančių Lukum ir Baklava. Kiekvienas turistas per atostogas Kipre turi bent kartą paragauti tradicinio mėsos ar žuvies Meze. Jį sudaro apie dvi dešimtys ar daugiau mini-patiekalų, kuriuos skanaujant galima geriausiai susipažinti su vietinės virtuvės ypatumais. Dėl šilto klimato vaisių ir daržovių derlius čia nuimamas net iki keturių kartų per metus, o citrusiniai vaismedžiai auga tiesiog kiekvieno Kipro salos gyventojo kieme. Nuvažiavus į Kiprą ir būtina paragauti Souvlaki – kiaulienos (ar kitos mėsos) kebabo – vienas populiariausių „greitojo maisto“ variantų Kipre. Paprasta, sotu ir tikrai patiks mėsos mėgėjams! O kur dar geriausi vynai! Kipras – tikras gurmanų rojus.
Lauktuvės. Apsipirkti čia – tikras malonumas. Mūsų patarimai, ką atvežti lauktuvių draugams ir giminaičiams – sūriai, saldumynų dėžutės, kurio pagrindinis dekoro motyvas – Afroditės atvaizdai arba gliko – konservuotų vaisių sirupe. Juvelyriniai dirbiniai ir papuošalai iš balto aukso arba vietinių meistrų nėriniai. Būtina parsivežti arba bent jau paragauti žymiausio pasaulyje Kipro vyno – Commandaria. Anglijos karalius Ričardas Liūtaširdis šį vyną vadino vyno karaliumi ir karalių vynu.
Marica’s Boutique Hotel 3* yra Boutique stiliaus viešbutis šalia paplūdimio, 8 km iki Pafoso centro ir 160 km iki Larnakos oro uosto. Rekomanduojamas ramiam šeimyniniam poilsiui bei mėgstantiems poilsį paplūdimyje. Teritorijoje yra:
Kambaryje:
Kaina asmeniui galioja keliaujant dviese ir apsistojant dviviečiame kambaryje!
Dėmesio! Specialūs pasiūlymai išgraibstomi akimirksniu, o Baltic Tours komanda ne visuomet spėja pranešti apie pasikeitusią kelionės kainą. Prieš užsisakant būtinai patikrinkite visas kainas.
Kai kurios viešbučio teikiamos paslaugos gali priklausyti nuo sezoniškumo ir oro sąlygų!
Dėl tikslios informacijos apie norimo kambario patogumus kreiptis į kelionių ekspertą.