×
Turite klausimų? Pir - Pen 8:00-18:00 +370 5 266 1616 keliones@baltictours.lt

Kelionės į Liublianą

Šiame puslapyje pateikiama bendra informacija apie keliones į Liublianą: akcijos, nuolaidos, paskutinės minutės kelionės, skrydis lėktuvu, bilietai internetu, pažintinės kelionės, poilsinės kelionės, viešbučiai, žymiausi Liublianos kurortai, reikalingi dokumentai vykstantiems į Liublianą, Liublianos miesto klimatas, lauktuvės iš Liublianos, tradicinis maistas, Liublianos valiuta, ekskursijos po Liublianą.

Kelionės į Liublianą – išsvajotos atostogos viename iš svetingiausių ir jaukiausių miestų! Poilsis Liublianoje, kuri yra viena mažiausių Europos sostinių, užtikrins pačias įsimintiniausias akimirkas. Šis miestas ypatingai patinka žmonėms, kurie domisi menu, muzika, poezija. Skirkite laiko ir apsilankykite čia esančiuose muziejuose ar galerijomis po atviru dangumi. Ypatingai jaukios miesto gatvelės ir graži miesto panorama įkvepia kurti! Liublianos miesto simboliu ir sergėtoju laikomas drakonas tad skulptūrų su drakonais čia tikrai išvysite ne vieną! Miesto centre galite pamatyti tris vienas šalia kito esančius tiltus vadinamus trigubu tiltu. Jie jungia dvi miesto puses, o apačioje po jais galite pamatyti Liublijanicosupę. Šalia jos buriuojasi jaunimo grupelės, kurios žaidžia lauko žaidimus. Taip pat čia galima išgirsti grojančius gatvės muzikantus ar pamatyti besišypsančias močiutes pardavinėjančias gėlių puokštes. Nusileidus saulei Lublianoje užsidega šimtai lempučių ir miesto žibintai. Tuomet Liubliana atrodo pasakiškai! Išeikite pasivaikščioti ir užsukite į jaukias kavinukes ar barus išgerti vietinio vyno, kavos ar paragauti tradicinio maisto. 
Kelionė į Liublianą – nepamirštamas nuotykis! Šis miestas puikiai tiks tiek pažintinėms, tiek poilsinėms jūsų atostogoms. Be nuostabios miesto architektūros Slovėnijos sostinė kviečia užsukti į čia įsikūrusius SPA centrus ir pasimėgautiterminių vandenų malonumais. Tai padės pamiršti rūpesčius ir pasimėgauti akimirka! Liubliana labai žalias miestas, kuriame yra ne vienas parkas. Tad priešingai nei kitose sostinėse Liublianoje labai švarus ir gaivus oras, kuris tiesiog kviečia išeiti pasivaikščioti. O dar geriau išsinuomoti dviratį, kuris yra populiariausia transporto priemonė ir taip apžiūrėti lankomiausias miesto vietas. Važinėjimas ir miesto pažinimas leis jums pasijausti tarsi būtumėte čia gimę ir užaugę, o tai ir yra tikrasis keliavimo džiaugsmas, kuris ilgai išlika atmintyje! Viešnagė ir poilsis Liublianoje – geriausia atostogų idėja. Čia puikiai jausitės tiek su šeima ir vaikais, puikiai leisite laiką su draugais, ar tiesiog mėgausitės romantiška kelione dviese. Liubliana – tobulas miestas jūsų kelionei. Pigios kelionės į LiublianąBaltic Tours ir partnerių (Tez Tour,Novaturas, Kidy Tour) nuopelnas, tad nepraleiskite galimybės pamatyti šį nepaprastai gražų miestą žema kaina!

Populiariausios kryptys
Viktorija rekomenduoja
Leiskitės į užburiančią nuotykių kelionę, atsiduokite poilsio malonumams! Kelionės budina aistrą pasauliui, kultūroms, suteikia atradimų ir potyrių galimybę. Išlaisvinkite keliautojo prigimtį ir atraskite unikalų pažinimo momentą kartu su Baltic Tours!
Norite paklausti apie kelionę?
+370 5 266 1616

Ką reikia žinoti keliaujant į Liublianą?

  • Lankomiausių vietų top: Modernaus meno muziejus, Slovėnijos nacionalinis muziejus, Trigubas tiltas,Liublijanica miesto centre esanti upė, Nacionalinė galerija, Šv. Mikalojaus katedra, Robba fontanas, Rotušė,Prešereno aikštė, Liublianos zoologijos sodas, Romėnų griuvėsiai, Liublianos architektūros muziejus.
  • Rekomenduojama kelionės trukmė: 5-7 dienų.
  • Klimatas Liublianoje: Mieste vyrauja žemyninis klimatas. O tai reiškia, kad mieste galima pajusti visus keturis metų laikus. Vasaros paprastai būna labai saulėtos ir šiltos, o žiemos šaltos ir su gausiai iškrentančiu sniegu.
  • Maistas Liublianoje: Šalies tradicinei virtuvei daug įtakos turėjo kaimyninės šalys. Tad maistas čia labai įvairus ir skirtingas. Liublianoje gyvenantys neįsivaizduoja savo dienos be sriubos tad jų pasirinkimas čia tikrai gausus! Būtinai ragaukite Ribet sriubos, kuri gaminama iš morkų, bulvių, pomidorų ir kitų daržovių. Slovėnai mėgsta savo pietus pradėti užkandžiaudami sūrį tad nenustebkite, kad restorane padavėjas jūsų paklaus ar norėtumėte belaukiant maisto paragauti čia gaminamo sūrio. Labai populiaru valgyti mėsos gaminius. Pagrindiniams patiekalams galite rinktis dešreles su krienais, apkepintus kiaulienos gabaliukus ar čia gaminamus šašlykus. Liublianoje labai mėgstama valgyti arklieną tad taip pat būsite raginami paragauti patiekalų gaminamų būtent iš šios mėsos. Miesto kavinukėse gausus desertų pasirinkimas. Ypač mėgstamas riešutinis pyragas ar karštas pyragas su aguonomis. Paragaukite ir blynelių su riešutine pasta ar bulvinių ragelių su slyvų įdaru. Liublianoje labai išvystyta kavos kultūra. Žmonėms dievina lankytis kavinėse su draugais ir leisti laiką gerdami kavą ir šnekučiuodamiesi. Slovėnai labai didžiuojasi savo gamybos vynais ir kiekvieną čia atvykstantį ragina jų paragauti.
  • Ekskursijos Liublianoje: Liubliana traukia turistus savo jaukiomis aikštėmis, parkais. Čia įsikūręs ne vienas muziejus, kuriuose eksponuojami įvairaus žanro meno kūriniai. Pasinaudokite vietinių gidų paslaugomis ar įsigykite miesto žemėlapį ir būkite gidais patys. Su šeima eikite pasivaikščioti po miesto parkus ar prisėskite vienoje iš daugelio miesto centre įsikūrusių kavinukių ir gurkšnodami kavą stebėkite pro šalį praeinančius žmones ar tiesiog mėgaukitės supančia aplinka. Užkopkite į upės slėnyje esančią XII a. pastatytą ir iki šiol išlikusią pilį. Jei keliaujate su šeima ir vaikais užsukite į Liublianos zoologijos parką. O tiems kas domisi istorija įspūdį paliks išlikusios Romėnų miesto liekanos.
  • Reikalingi dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečiams, keliaujantiems į Liublianą, būtina turėti galiojančius kelionės dokumentus: tapatybės kortelę arba pasą.
  • Populiariausi viešbučiai: Hotel Cubo 5*****, Hotel Lev Ljubljana 4****, Grand Hotel Union 4****, GrandHotel Union Business 4****, City Hotel Ljubljana 3***, Central Hotel 3***, Hotel Emonec 3***.
  • Šventės ir festivaliai Liublianoje: vasaros metu Liubliana tiesiog pražysta! Miestas prisipildo gatvės muzikantais, aktoriais, kurie vietiniams ir miesto svečiams rengia įvairiausius muzikinius ar teatralizuotus pasirodymus. Taip pat vasarą nuolatos vyksta įvairiausios mugės, kurių metu galima ne tik paragauti čia auginamų produktų, bet ir įsigyti tradicinių suvenyrų. Miesto gyventojai labai mėgsta lankytis kino teatruose tad kiekvieną sezoną čia vyksta kino festivaliai, kurių metu rodomi užsienio ir šalies kūrybos filmai. Norintiems sudalyvauti sporto renginiuose patariama vykti rudenį kuomet vyksta kasmetinis Liublianos miesto maratonas. Sakoma, kad geriausiai šalį ar miestą galima pažinti per gastronomijos ar gėrimų pasaulį. Tad apsilankykite čia vykstančiuose tradicinio maisto ar vyno šventėse. Žiemą yra rengiamas karnavalas skirtas miesto simboliui drakonui, kurio metu persirengę ir šventiškai nusitaikę žmonės žingsniuoja seniausiomis miesto gatvėmis. Muziejų dienos, pasakų sekimo festivaliai ir žinoma muzikos festivaliai laukia kiekvieno čia atvykstančio!
  • Lauktuvės iš Liublianos: geriausia dovanoti suvenyrus vaizduojančius Liublianos simboliu tapusį drakoną. O jų yra įvairiausių atvirukai, raktų pakabukai, puodeliai, marškinėliai su drakonu puikios lauktuvės iš šio miesto jūsų draugams ir giminaičiams. Visa šalis garsėja savo gamybos vynais, tad įsigykite vietinio Liublianojegaminimo vyno. Taip pat lauktuvėms puikiai tiks vietinės gamybos sūriai ar saldumynai, o ypatingai imbierinės pastelės. Populiaru Liublianoje įsigyti keramikos dirbinių, kuriuose vaizduojamos lankomiausios Liublianosmiesto vietos ir objektai.

Išsirinkite pigiausią iš Baltic Tours siūlomų kelionės variantų ir mėgaukitės atostogų džiaugsmais. Kelionės išvykimo stotelės: iš Vilniaus į Liublianą, iš Rygos į Liublianą, iš Varšuvos į Liublianą.