×
Turite klausimų? Pir - Pen 8:00-18:00 +370 5 266 1616 keliones@baltictours.lt

Kelionės į Salvadorą

Šiame puslapyje pateikiama bendra informacija apie keliones į Salvadorą: akcijos, nuolaidos, paskutinės minutės kelionė, skrydis lėktuvu, bilietai internetu, pažintinės kelionės, poilsinės kelionės, Salvadoras viešbučiai, žymiausi Salvadoro kurortai, reikalingi dokumentai vykstantiems į Salvadorą, Salvadoro klimatas, lauktuvės iš Salvadoro, salvadorietiškas maistas, Salvadoro valiuta, ekskursijos po Salvadorą.

Kelionės į Salvadorą – Centrinė Amerika nepaliks abejingų. Ten kur miškas susitinka su dangumi, o medžiai uždengia saulės spindulius, kur pantera vejasi driežą, o spalvingasis tukanas, visai kaip lietuviškas genys, kala medį… Tai Salvadoras – 85% kalnų ir dešimtys ugnikalnių, kai kurie iš jų dar vis aktyvūs ir aršūs. Gniaužia kvapą, jog poilsis Salvadore gali būti ne tik įdomus, bet ir ekstremalus! San Salvadoras – kitaip „Šventasis Gelbėtojas“, Salvadoro didžiausias miestas ir sostinė. Indėnų pipilių gentis įkūrusi Salvadorą šiose žemėse įsikūrė jau seniai, tačiau nuožmiejo konkistadorai panoro jų žemių ir grožio, todėl istorija nulėmė pipilių genties nykimą… Buvusi Ispanijos kolonija ir 1841 m. išsikovojusi nepriklausomybę buvo plėšoma karų ir konfliktų, tačiau tai tik susitiprino gyventojų valią, dabar jie sėkmingai verčiasi nuostabaus aromato kavos eksportu, cukranendrėmis ir turizmu. Salvadoras turi pilnas saujas ugnikalnių, o žemė po kojomis nelabai stabilis, tačiau istorinis palikimas atperka visą riziką! Ramiojo vandenyno pakrantė ir auksiniai paplūdimiai, Lempos upė, San Anos ir San Migelio miesteliai ir „žalias“ Tortugos kaimelis – nuostabi vieta poilsinei kelionei! Pigios kelionės į Salvadorą  – tai mūsų ir partnerių, Tez Tour, Novaturas ir Kidy Tour nuopelnas!

Kelionė į Salvadorą – galimybė iš arti pamatyti plėšriąją panterą, įžymųjį jaguarą ir kitus gyvūnus, kurių nepamatysite kituose pasaulio kampeliuose, o poilsis Salvadore padės jums atsipalaiduoti ir pamiršti rūpesčius. Patarimas – būtinai aplankyti El Trifinio kalną ir Los Tercios krioklius – tai tiesiog pasaulio stebuklai, juk dabar keliauti taip paprasta! Pigios kelionės, paskutinės minutės bilietai, akcijos ir nuolaidos internetu, visa tai prieinama per kelias sekundes! Be abejo – Majų Civilizacijos likučiai, piramidės ir šventyklos, stovėsite prieš amžių nepaliestus statinius, kurie sukūrė mūsų istoriją… Tyrinėkite, keliaukite ir pajuskite gaivą mintyse ir sieloje!

Populiariausios kryptys
Viktorija rekomenduoja
Leiskitės į užburiančią nuotykių kelionę, atsiduokite poilsio malonumams! Kelionės budina aistrą pasauliui, kultūroms, suteikia atradimų ir potyrių galimybę. Išlaisvinkite keliautojo prigimtį ir atraskite unikalų pažinimo momentą kartu su Baltic Tours!
Norite paklausti apie kelionę?
+370 5 266 1616

Ką reikia žinoti keliaujant į Salvadorą?

  • Lankomiausių vietų Salvadore top: Pelourinho grožiai, São Francisco gražiosios bažnyčios, Elevador LacerdaPraça da Sé katedra, karmelitų bažnyčia Igreja da Ordem Terceira do Carmo ir žinoma paplūdimiai – Porto da Barra, Praia do Farol da Barra, Praia do Farol de Itapoã!
  • Rekomenduojama kelionės trukmė: 7 – 10 dienų.
  • Klimatas Salvadore: tropinis klimatas ir karšti orai, juk tai Salvadoras! Vidutinė metinė temperatūra +27. Lapkritį-balandį vyrauja sausasis laikotarpis, drėgnasis – gegužė-spalis.
  • Maistas Salvadore: pupusa – stora kukurūzinė tortilija prikimšta sūriu, kiauliena ir trintomis pupelėmis, keptas plantanas – bananų rūšis, su pupelėmis ir sūriu, gausu vaisių, jūros gėrybės, pyragėliai su mėsa. Salvadoro gyventojai tikrai mėgsta pupas ir raugintus kopūstus, taip pat ryžius. Juodųjų ir raudonųjų pupelių sriuba yra tradicinė, paukštiena ir grietinėlės padaže troškintos jūros gėrybės tokios nuostabios, kad norėsis dar ir dar! Palmių aliejuje kepta duonelė – būtina paragauti su įvairiomis užtepelėmis ir padažais, o labiausiai paplitęs egzotinis patiekalas – igunanos kepsnys nustebins tikrus gurmanus ir pasaulio virtuvių tyrinėtojus.
  • Ekskursijos Salvadore: neabejotinai reikėtų aplankyti populiariausius ugnikalnius ir jų papėdes, nuo kurių grėsmės turbūt sustingsite, tačiau patirtis verta tokio keisto jausmo, taip pat Montekristo debesų miškas, kurio gyvūnija yra reta, o fotografams tai tikras rojus. San Salvadoras ir Santa Anos katedra, Nacionaliai rūmai, Dieviškojo Pasaulio Išganytojo paminklas ir dar daug kitų įdomių vietų, paplūdimys, žinoma, ir milijono vertas saulėlydis… Los Tercios krokliai, El Pitalio – aukščiausia Salvadore viršūnė ir begalė kitų vietų, dėl kurių ne tik verta, bet ir būtina aplankyti Salvadorą Centrinėje Amerikoje ir parsivežti pilnus lagaminus įspūdžių!
  • Reikalingi dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečio pasas.
  • Miestai, kuriuos būtina aplankyti: San Salvadoras – sostinė, Tortuga kaimelis – nepraleiskite progos pamatyti aplinkai draugišką (angl. environmental friendly) zoną, kuriame poilsis yra neįkainojamas. Čalčuapos miestelis, Koatepekės miestelis su vulkaninės kilmės ežeru, Santa Ana, San Migelis netoli San Migelio ugnikalnio ir daug kitų, kuriuos aplankius atostogos Salvadore taps nepamirštamos!
  • Šventės ir festivaliai Salvadore: Šventa savaitė, Palmių festivalis gegužės mėnesį – nuostabus gėlių ir įvairių platformų paradas, galimybė įsiskverbti į vietinę kultūrą ir pajautsi lotynų pasaulio ritmus, Nepriklausomybės diena rugsėjo 15, San Migelio festivalis ir daug kitų, spalvingų švenčių ir fiestų vykstančių Salvadore!
  • Lauktuvės iš Salvadoro: kava, raštuotos apyrankės ir skaros, Salvadore populiarus futbolas, todėl galite pasirūpinti futbolo marškinėliais, įvairi tekstilė. Nepamirškite svarbiausių dalykų – magnetukų, nuotraukų, atviručių ir prisiminimų!

Išsirinkite pigiausią iš Baltic Tours siūlomų kelionės variantų ir mėgaukitės atostogų džiaugsmais. Kelionės išvykimo stotelės: iš Vilniaus į Salvadorą, iš Rygos į Salvadorą, iš Varšuvos į Salvadorą.